Löysin jääkaapista mansikka-vanilijajugurttia, jonka parasta ennen päiväys oli mennyt eilen. Päätin tehdä kuivakakkua pitkästä aikaa. Vaikka ei tämä kakku kyllä kovin kuiva ole vaan melko mehevä.Oli hyvää! :) Tämä menee kuitenkin lähes kokonaan pakastimeen vierasvaraksi. Ohjeen olen löytänyt jostain ja ehkä vähän muutellut. En muista tarkasti. Tämä on todella nopea ja helppo kakku tehdä. Tein tämän silikoonivuoassa ja toimi hyvin, mutta toinen puoli kakusta oli paljon vaaleampi kuin toinen. En tiedä mistä tämä oikein johtui.


                               1370561.jpg

Ohje:

100 g margariinia
3,5 dl sokeria
2 kananmunaa
2,5 dl maustettua jugurttia
5 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1 dl valkosuklaata rouhittuna

Sulata rasva ja lisää joukkoon sokeri. Vatkaa joukkoon kananmunat ja jugurtti. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä valkosuklaa rouhe. Kaada taikina (1,5 l) voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Paista kakkua uunin alimmalla ritilätasolla 175 asteessa noin tunti.
Anna jäähtyä hetki ennen kumoamista.