Löysin Pastanjauhantaa -blogin arkistoista kasvispiirakan ohjeen, jota teki mieli heti kokeilla. En ole varmaan koskaan ennen tehnyt suolaista piirakkaa pelkistä kasviksita. Tämä piirakka oli minusta oikein herkullista ja helppo syödä käsin, joten varmasti loistava myös erilaisiin pippaloihin. Tuli testattua myös Koskelaskija Viherpippuri -sulatejuustoa ensimmäistä kertaa, joka sopii varmasti hyvin myös muuhun ruoanlaittoon. Onnistunut piirakka. Teen varmasti vielä uudestaan. Kirjoitan tähän miten ohjeen toteutin, täältä löytyy alkuperäinen ohje.

 

 

Ohje:

Pohja
2 dl vettä
25 g hiivaa
1/2 tl suolaa
50 g voita sulatettuna
5 dl vehnäjauhoja

Täyte
2 sipulia
3 porkkanaa
3 eriväristä paprikaa
2 rkl voita
1 pkt Koskenlaskija Viherpippuri -sulatejuustoa
2 munaa
1 tl suolaa
1 tl valkosipulijauhetta
1 dl hienonnettua persiljaa

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää muut ainekset ja vaivaa kimmoisaksi. Anna taikinan kohota. Kauli taikina leivinpaperin päällä uunipellille sopivaksi. Kohota. Suikaloi kasvikset ohuiksi ja hauduta voissa puolipehmeiksi. Ota pannu levyltä ja lisää kuutioitu sulatejuusto. Sekoita kananmunien rakenne lasissa ja lisää ne pannulle. Mausta seos. Levitä pohjan päälle ja paista 250 asteessa 15-20 minuuttia.