Tätäkin oli tarjolla eilen tyttöjenillassa. Ohjeen olen saannut poikaystävän äidiltä enkä alkuperää sen enempää tiedä. Laitan nyt ohjeen kuitenkin tänne. Pienensin ohjetta hiukan. Tämä ohje on 2/3 alkuperäisestä, paitsi pohjassa on alkuperäiset määrät. Oli aivan ihanaa! Kannattaa kokeilla. Kakku kaipaa minusta ehdottomasti jotain kastiketta/hilloa.

                                  1546677.jpg

Kuva vielä palasta kakkua.

                                 1546684.jpg

Ohje:
200 g digestive-keksijä
80 g voita tai margariinia

200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 munaa
1,3 dl sokeria
170 g valkosuklaata
1 tl vanilijasokeria
4 liivatelehteä + 1/2 dl vettä
2 dl kuohukermaa

Sulata rasva ja sekoita keksimurut siihen. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja painele rasva-keksiseos vuokaan. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Erottele valkuaiset ja keltuaiset toisistaan. Sulata suklaa mikrossa. Sekoita juusto, keltuaiset ja sokeri. Lisää suklaa. Vaahdota kerma vaahoksi. Vaahdota myös valkuaiset vaahdoksi. Nosta liivatteet vedestä ja purista niistä vedet pois. Kiehauta vettä 1/2 dl kattilassa ja liota liivatteet siihen. Sekoita liivateseos juustosuklaaseokseen. Lisää kermavaahto ja valkuaisvaahto. Kaada vuokaan keksimurupohjan päälle. Anna tekeytyä jääkaapissa ainakin 5 tuntia.

Hilloke:
vadelmia
mustikoita
hillosokeria

Sulata vadelmat ja mustikat mikrossa. Lisää hillosokeri. Lämmitä mikrossa edelleen jonkin aikaa. Sekoita aina välillä. Soseuta seos sauvasekoittimella. Tarjoile kylmänä.