Löysin ohjeen näihin pikkuleipiin Pirkan ruokalehtisestä. Muutin hiukan alkuperäistä ohjetta. Hyviä näistä tuli! Laitan sulkuihin ne ainekset mitä aluperin ohjeessa oli.
Ohje
2 1/2 dl vehnäjauhoja (gluteenitonta jauhoseosta)
1 dl sokeria
1 tl soodaa
1 rkl siirappia
100 g voita tai margariinia
1/2 dl hasselpähkinärouhetta (mantelirouhetta)
Mittaa jauhot, sokeri, sooda ja siirappi kulhoon. Lisää pehmeä rasva jauhoseokseen. Sekoita murumassaksi kädellä. Lisää pähkinärouhe. Muotoile taikinasta käsin tanko. Leikkaa tangosta terävällä veitsellä noin 1/2 cm:n paksuisia viipaleita. Nosta pikkuleivät pellille leivinpaperin päälle. Paista 200 asteisessa uunissa keksitasolla 6-7 minuuttia. Anna pikkuleipien jäähtyä leivinpaperin päällä.
Kommentit