Löysin ohjeen näihin pikkuleipiin Pirkan ruokalehtisestä. Muutin hiukan alkuperäistä ohjetta. Hyviä näistä tuli! Laitan sulkuihin ne ainekset mitä aluperin ohjeessa oli.

 

 

Ohje

2 1/2 dl vehnäjauhoja (gluteenitonta jauhoseosta)

1 dl sokeria

1 tl soodaa

1 rkl siirappia

100 g voita tai margariinia

1/2 dl hasselpähkinärouhetta (mantelirouhetta)

 

Mittaa jauhot, sokeri, sooda ja siirappi kulhoon. Lisää pehmeä rasva jauhoseokseen. Sekoita murumassaksi kädellä. Lisää pähkinärouhe. Muotoile taikinasta käsin tanko. Leikkaa tangosta terävällä veitsellä noin 1/2 cm:n paksuisia viipaleita. Nosta pikkuleivät pellille leivinpaperin päälle. Paista 200 asteisessa uunissa keksitasolla 6-7 minuuttia. Anna pikkuleipien jäähtyä leivinpaperin päällä.