Nämä pikkuleivät matkasivat kaverini pikkuveljen rippijuhliin. Välissä on omena- ja vadelmahilloa ja päällä on valkosuklaata. Yhteensä tein näitä reilu 50 kappaletta.

 

Omenhillolla täytettyjä pikkuleipiä.

Päällä nonparelleja.

 

Vadelmahillolla täytettyjä pikkuleipiä.

Päällä sinisellä elintarvikevärillä värjättyä raesokeria.

 

Lisäys 14.10.2009:

Tässä on ohje näihin pikkuleipiin, koska sitä pyydettiin. Ihme, etten ole sitä jo tänne laittanut. Teen näitä pikkuleipiä usein juhliin. Olen tehnyt tämän ohjeen monesti kaksinkertaisena. En tarkalleen tiedä, että montako pikkuleipää tästä ohjeesta tulee, sillä taikinan riittoisuus riippuu muotista. Suosittelen käyttämään jotain pientä muottia. Itse käytän useimmiten pientä ympyrää ja sydäntä.
 

Ohje:

200 g voita

1 1/2 dl sokeria

2 tl vaniliinisokeria

1 muna

4 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

Väliin: Omena- tai vadelmahilloa

Päälle: Valkosuklaata ja nonparellejä

 

Vaahdota voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seokseen. Laita taikina jääkaappiin vähintään pariksi tunniksi. Tämä helpottaa taikinan työstämistä.

Kauli taikinasta ohut levy käyttäen apuna hiukan jauhoja. Ota levystä muoteilla pipareita. Siirrä piparit leivinpaperilla vuoratulle pellille varovasti. Paista 175 asteessa, kunnes pikkuleivät näyttävät kypsiltä. Pikkuleipien ei ole tarkoitus ruskistua vaan ne kuuluvat olla vaaleita. Pikkuleipiä kannattaa siis vahtia koko ajan kun ne ovat uunissa.

Anna pikkuleipien jäähtyä. Laita yhteen pikkuleivän puolikkaaseen hilloa ja laita toinen puolika päälle. Levitä täytettyjen pikkuleipien päälle sula valkosuklaa ja koristele nonparelleilla. Laita jähmettymään jääkaappiin. Säilytä pikkuleivät jääkaapissa. Tämä pikkuleivät voi myös hyvin pakastaa!