Pitihän sitä eilen leipoa Runebergin päivän kunniaksi, vaikka olenkin kipeä ja eilen vielä kuumeessa. Tein siis perinteisiä Runebergin torttuja. Ohje on Yhteishyvä Ruoka maailma 2/09 -lehdestä. Minusta oli oikein hyvä ohje. Tortuista tuli hyviä sekä mun että muiden kahvittelijoiden mielestä. Hymy Käytin vuokina silikonista muffinipeltiä. Kuva on todella huono, mutta parempaakaan ei ole.

 

 

Ohje:

150 g margariinia

1 1/2 dl sokeria

2 kananmunaa

1 dl murennettuja piparkakkuja

1 dl jauhettuja manteleita (käytin mantelirouhetta)

1 1/2 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

 

Koristeeksi:

vadelmahilloa

tomusokeria

vettä

 

Sekoita kuivat aineet ja leivinjauhe keskenään. Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita jauhoseos joukkoon. Nostele taikina vuokiin. Paina torttuihin kostutetulla sormella syvennys ja paina siihen nokare hilloa. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 13-15 minuuttia. Anna jäähtyä. Irrota leivonnaiset vuoista.

Valmista kuorrutus sekoittamalla tomusokeri ja pieni määrä nestettä. Nosta nokare hillo tortun keskelle ja valuta hillon ympärille kuorrutusta.