Tein eilen tarjottavaksi myös banaanikakkua, koska hedelmäkorissa oli yksi tummentunut banaani. En ollut ennen tehnyt tällaista kakkua, mutta hyvin se onnistui. Alkuperäinen ohje oli täältä, mutta muokkasin ohjetta melko paljon. Tein kakun pieneen kakkuvuokaan, joten tein pienemmän kakun (1,2 l vuoka). Kirjoitan tämän pienen kakun ohjeen tänne. Oikein makoisaa kakkua tuli!

 

 

Ohje:

1 (150-200 g) banaani

1 rkl sitruunamehua

120 g margariinia

1 1/2 dl sokeria

1 kananmuna

2 1/2 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

60 g suklaata

 

Voitele ja jauhota vuoka. Soseuta banaanit haarukalla ja lisää soseeseen sitruunamehu.  Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe sekä rouhittu suklaa keskenään.  Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita joukkoon vuorotellen banaanisose ja jauhot. Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 40-50 minuuttia. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.