Tein banaanikakkua viime viikolla samalla kun tein piimäkakkua. Tähän ohjeeseen tuli nimittäin myös piimää ja keittiössä lojui pari mustunutta banaania. Ohje löytyi täältä, mutta jouduin muuttamaan ohjetta hieman. Kakku oli mehevää ja herkullista. Suurimman osan kakusta laitoin pakkaseen odottamaan herkutteluhetkiä. Laitan muokkaamani ohjeen tänne.

 

 

Ohje:

2 banaania

3 rkl omenahilloa

1 1/2 dl sokeria

1/2 dl siirappia

1 dl sulatettua margariinia

2 dl piimää

2 munaa

1 tl soodaa

1 tl leivinjauhetta

1 rkl vaniliinisokeria

4 dl vehnäjauhoja

 

Sekoita kuivat aineet keskenään. Soseuta banaanit haarukalla ja lisää banaanien sekaan omenahillo, rasva, piimä ja munat, joiden rakenne on rikottu. Sekoita kuivat aineet taikinan joukkoon nopeasti. Paista 175 asteessa noin 45-50 minuuttia, kokeile kypsyys tikulla. Anna jäähtyä hetki ennen kumoamista.