En juo itse piimää ja harvoin sitä jääkaapista löytyy. Nyt kuitenkin sitä oli ja päätin tehdä piimäkakkua. Vielä jotain siitä pitäisi keksiä, jotta ei mene puoli purkkia hukkaan. Tämän kakun laitan paloina pakkaseen vieraita ja herkutteluhetkiä varten. Alkuperäinen ohje on vanhasta lehtisestä: Näin leipoo Anni Helena. Muutin ohjeen puolitoistakertaiseksi, koska vuokani oli suuri. Neilikan, inkiväärin ja pomeranssinkuoren sijaan laitoin noin 3 tl piparimaustetta. Tämä on todella helppo ohje!

 

 

Ohje:

6 dl vehnäjauhoja

3 dl sokeria

1 1/2 tl soodaa

2 tl neilikkaa

2 tl inkivääriä

2 tl pomeranssinkuorta

1 dl rusinoita

1 1/2 dl voisulaa (noin 130 g)

4 1/2 dl piimää

 

Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää joukkoon voisula sekä piimä ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja jauhotetuttuun vuokaan. Paista kakkua 175 asteisessa uunissa noin 60 minuuttia.