Tänään ruokana oli pastaa. Jääkaapissa lojui avaamaton pekonipaketti ja avattu paketti Aura-juustoa. Kaupasta siis tarvitsi ostaa vain herkkusieniä ja ruokakermaa. Piti hiukan kaivella vanhoja kuiteja, jotta pystyi laskea tämän ruoan hinnan. En ole aiemmin oikein pitänyt homejuustosta, mutta tässä ruoassa se taas maistui. Maustoin ruoan keittiössämme kasvamilla yrteillä: basilikalla ja persiljalla. Oli kyllä herkkua!

 

 

Ohje:

300-350 g tagliatelle pastaa

1 pkt (140 g) pekonia

5 keskikokoista herkkusientä

1 sipuli

1 valkosipulinkynsi

75 g homejuustoa

3 dl ruokakermaa

paprikajauhetta

basilikaa

persiljaa

kuivattua ruohosipulia

 

Paloittele sipuli ja pekoni. Siivuta herkkusienet. Laita pastan vesi kiehumaan.  Paista pekonipalat pannulla, lisää sipulit ja lopuksi vielä sienet. Lisää ruokakerma ja homejuusto. Mausta. Anna poreilla. Laita pasta kiehumaan ja keitä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta pasta ja lisää kastike sen joukkoon. Sekoita ja nauti.

 

Koko ruoan hinta: 5,10 €

Annoksen hinta noin 1,30 €