Meillä välillä herkutellaan paahtopaistilla. Yleensä silloin, kun sitä löytyy tarjouksesta. Viimeksi teimme pyhäinpäiväksi tätä herkkua. Paistin valmistaminen on yllättävän helppoa. Teemme paistin yleensä Pastanjauhantaa-blogista löytyneillä ohjeilla. Paahtopaistia yleensä jää seuraavallekin päivälle. Silloin se maistuu hyvin patonkien välissä tai leivän päällä.

Paista lihaa uunissa 125 asteessa, kunnes sisälämpötila on 63-65 astetta. Suosittelen käyttämään paistomittaria. Ohjeellinen aika on noin tunti/paistikilo. Me yleensä otamme paistin tuossa 63 asteessa pois, mutta jos pitää kypsemmästä lihasta voi pitää lihaa tuohon 65 asteeseen.

Kun paisti on 63-65 asteessa, ota se uunista ja hiero pintaan kämmenellinen merisuolaa ja toinen koura rouhittua pippuria. Kääri maustettu paisti ensin yhteen voipaperiarkkiin ja tämän jälkeen yksitellen nippuun sanomalehden sivuja. Teen yleensä niin, että käärin ensin paistin pariin aukeamaan ja sen jälkeen toisinpäin seuraaviin aukeamiin ja niin edelleen. Tämän jälkeen olemme antaneet paketin seisoa pöydällä noin tunnin. Sen jälkeen leikkataan ohuita siivuja.

Tällä kertaa söimme paistin kanssa perunamuussia, rosmariini-uunikasviksia (lanttu ja porkkana) ja paistinliemestä tehtyä kastiketta.