Tehtiin viikonloppuna ruokaa, jonka ajattelin tulla laittamaan tänne talteen. Kastike onnitui nimittäin todella hyvin ja oli maukasta. Sitä pitää kyllä tehdä joskus vielä uudestaan. Ohje löytyi Alkon lehden Etiketin sivuilta täältä. Hieman taas ohjetta sovelsin: käytettiin sisäpaistia ja kastiketta hieman suurustin maissijauhoilla, koska se olisi ollut mielestäni aivan liian löysää perunamuussin kanssa syötäväksi. Muussi tehtiin tällä kertaa puikulaperunoista. Jälkiruuaksi tein Tiramisua, josta unohdin ottaa kuvan. Sitäkin tulee varmasti tehtyä uudestaa, sillä oli melko herkullista. Lisää siis ohjeen silloin.

 

2 sisäpaistista leikattua pihviä (n. 150 g á)
paistamiseen voita +öljyä
suolaa, pippuria

Siiderikastike:
2 pientä sipulia
nokare voita
1,5-2 dl ranskalaista siideriä 
50-70 g huoneenlämpöistä voita
suolaa, pippuria

Kuullota viipaloidut sipulit voissa pehmeiksi ja siirrä ne lautaselle odottamaan. 

Lisää pannulle siideri ja keitä kokoon noin 10 minuuttia. Lisää pannulla olevaan siideriliemeen voi nokareina, kastiketta tehokkaasti sekoittaen ja keittäen. Kun kastike on sopivan sakeaa, nosta pannu levyltä ja mausta. (Tämän jälkeen lisäsin itse vähän veteen sekoitettua maissitärkkelystä.)

Nuiji lihaviipale kevyesti, paista kuumassa pannussa, voin ja öljyn sekoituksessa, molemmin puolin 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla, peitä tiiviillä kannella ja anna jälkikypsyä pannulla hetken aikaa. Käännä kerran.

Asettele kastike, pihvi ja sipulit lautaselle. Tarjoa esim. perunamuussin ja kasvisten kanssa.