Melko ruokapainotteisia nämä mun jutut sekä keittiössä että täällä blogissa. Ruokaa tulee tehtyä lähes päivittäin, jonka vuoksi tännekin tulee vähän useammin ruokareseptejä kirjoteltua. :) Leipomuksiakin varmaan tulee taas jossain vaiheessa, kun innostun leipomaan. Tyytyväinen olen kuitenkin siihen, että olen saannut tänne laitettua kuvia ja ohjeita. On nimittäin kiva palata katselemaan omia kokeiluja myöhemmin ja löytää helpommin jo kokeillut reseptit. 

Eilen tein uuniperunoita ja kinkkutäytettä, jonka ohjeen löysin netistä, mutta en nyt muista mistä. Todella nopea ja helppo ruoka. Sattui vielä niin, että löysin herkullista kinkkua tarjouksesta, joten tästä tulikin melko edullinen ruoka. Uuniperunan ja täytteen lisäksi tein juustosalaatin.

 

KInkkutäyte uuniperunoille (n. neljälle perunalle)

150 g kinkkua
200 g raskankermaa
1 herkkukurkkua
pieni sipuli
voita
sinappia
pippuria 
(suolaa)

Kuutioi kinkku ja herkkukurkku pieniksi paloiksi. Kuutioi sipuli ja kuullota se voissa pannulla. Sekoita raskankermaan kinkku, kurkku ja kuullotettu sipuli. Lisää mausteeksi sinappia ja pippuria. 

Perunat

Rosamunda perunoihin tein viillot ja kypsensin 150 asteisessa uunissa, kunnes perunat olivat kypsiä. Taisivat olla uunissa noin 1,5 tuntia.