Eilen kokeilin tehdä minttu-suklaajäätelöä. Ohje on Maittavat Suklaaherkut kirjasta. No, tämä ei nyt onnistunut ihan niin kuin piti, mutta pystyin kuitenkin pelastamaan jäätelön lisäämällä seokseen sulatettua suklaata ja marjanneruohetta. Tämän jälkeen jäätelömassa maistui hyvälle. Ja jäädytyksen jälkeenkin oli hyvää. Pitää vielä joskus kokeilla uudestaan. Kirjoittelen tuon alkuperäisen ohjeen kuitenkin, jos joku vaikka haluaa kokeilla. :)

                         1475688.jpg

Alkuperäinen ohje:
6 isoa munaa
150 g hienoasokeria
3 dl maitoa
1 1/2 dl kuohukermaa
iso kourallinen tuoreita mintunlehtiä
(2 tippaa vihreään elintarvikeväriä)
55 g tummaa suklaata rouheena

Pane munat ja sokeri kuumuutta kestävään astiaan, joka sopii vesikattilan ylle. Väliin pitää jäädä riittävästi tilaa. Vatkaa munat ja sokeri sähkövatkaimella vaahdoksi.
Pane maito ja kerma kattilaan ja kiehauta hämmentäen reunoilta hieman poreilevaksi. Kaada jatkuvasti vatkaten munien sekaan. Huuhtele kattila ja laske pohjalle 2,5 cm vettä. Aseta astia nyt vesikattilan ylle. Astian pohja ei saa koskettaa vettä. Kuumenna vesi keskilämmöllä.
Siirrä seos kattilaan ja kuumenna hämmentäen jatkuvasti puulusikalla, kunnes seos on niin sakeaa, että siihen jää jälki, kun sen poikki vetää sormella.
Revi minutunlehdet ja hämennnä ne seokseen. Nosta liedeltä. Anna jäähtyä, peitä ja anna vetäytyä vähintään2 tuntia, lopuksi jääkaapissa vähintään 30 minuuttia.
Poista mintunlehdet siivilöimällä seos nailonsiivilän läpi. Sekoita joukkoon elintarvikeväri (jos käytät sitä). Siirrä seos pakastinastiaan ja jäädytä 1-2 tuntia. Seoksen pitää jäätyä 2,5 senttiä astian reunoista.
Kaavi seos kulhoon ja sekoita kunnes se on jälleen notkeaa. Sekoita joukkoon ruohittu suklaa, sivele pinta tasaiseksi ja peitä tuorekelmulla tai alumiinifoliolla. Pakasta kiinteäksi ja säilytä enintään kolme kuukautta. Pehmennä jäätelö jääkaapissa 20 minuuttia ennen tarjoilua.