Aina välillä on ihana tehdä kunnon karjalanpaistia. :) Annan itse paistin olla mahdollisimman kauan uunissa matalalla lämmöllä kannellisessa astiassa. Tein paistin valmiista paketista, vaikka kyllähän siitä varmasti parempaa tulisi, jos itse pilkkoisi lihat. Lisään paistiin porkkanoita, vaikka eihän ne taida ihan aitoon paistiin kuulua.

 

Ohje:

1 pkt karjalanpaistilihoja

vettä

lihaliemikuutio

3-5 porkkanaa

2 sipulia

kokonaisia mustapippuria

 

Kuori ja pilko porkkanat ja sipulit melko suuriksi paloiksi. Laita lihat pataan ja lisää porkkanat sekä sipulit. Kiehauta vesi esim. vedenkeittimessä. Kaada vesi lihojen päälle ja lisää lihaliemikuutio muruina sekä pippurit. Kypsennä paistia 20 minuuttia 200 asteessa ja tiputa sitten lämpötila 125 asteeseen. Anna hautua 2-3 tuntia.