Loistava jälkiruoka italialaisvaikutteiselle ruokailulle on tietenkin tiramisu. Tiramisua tulee juuri sopivasti, jos tekee yhden suuren tiramisun sijaan tämän jälkiruoan annosmaljoihin. Tämäkin ohje on Italian makuja -kirjasta otettu ohje, jota olen hieman soveltanut. Ohjeesta tulee kaksi annosmaljaa eli jälkiruokaa kahdelle. Mielestäni tämä oli erittäin onnistunut jälkiruoka, jossa maistuu sopivan vahvasti kahvi. Ja melko nopea tehdä!

Ohje (2 jälkiruokamaljaa)

4 savoiardi keksiä (meillä löytyi ainakin Citymarketistä keksihyllystä näitä)

noin 1 dl vahvaa kahvi (Itse tein moccapannulla espressojauheesta kahvin)

1 rkl konjakkia

1, 5 rkl sherryä

1 dl kermaa

noin 100 g mascarponejuustoa

sokeria maun mukaan

kaakaojauhetta

 

Paloittele savoiardi keksit annosmaljoihin. Keitä kahvi ja sekoita valmiiseen kahviin konjakki ja sherry. Lisää kahviseos keksien päälle. Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi ja lisää sekaan mascarponejuusto. Mausta sokerilla. Lisää kermajuustoseos keksien päälle ja annan vetäytyä jääkaapissa mielellään 2-3 tuntia. Lisää juuri ennen tarjoilua annoksien päälle kaakaojauhetta.