Helmikuun ensimmäisellä viikolla tein porkkanasosekeittoa. Keittoon tuli porkkanoita, vähän perunaa, pala lanttua ja loppu tuorejuusto, joka löytyi jääkaapista. Sosekeittoa ei jäännyt paljon, mutta pitihän se hyödyntää ja kun uunikin vielä oli päällä lihapullia varten. Tein siis rieskoja. Näitä rieskoja voi tehdä tietenkin myös perunamuussin lopusta, johon lorautetaan vähän lisää maitoa tai mistä tahansa muusta juuressoseesta. Tuli kyllä maukkaita rieskoja!

 

 

Ohje:

2,5 dl sosekeittoa

1 kananmuna

noin 2,5 dl vehnäjauhoja

 

Sekoita kananmuna sosekeittoon hyvin. Lisää jauhot ja sekoita. Lusikoi uunipellille leivinpaperin päälle sopivasti taikinaa ja painele jauhojen avulla käsin rieskoiksi. Pistele rieskat haarukalla. Paista 250 asteessa noin 10 minuuttia. Tarjoa heti!