Kokeilin jo kerran aikaisemmin tehdä sydämmen muotoisia sämpylöitä ja eilen ajattelin kokeilla uudestaan. Todella herkullisia sämpylöitä tuli. Taputtelin siis taikinasta noin 2 cm paksun levyn ja siitä otin piparimuotilla sämpylöitä. Tein osan taikinasta sämpylöiksi ja yhden leipäsen. Ohjeen näihin sämpylöihin olen löytänyt jostain jauhopussin kyljestä, mutta olen hiukan muokannut sitä.

 

Sydänsämpylät

 

Leipänen

 

Ohje:

5 dl vettä

1 ps kuivahiivaa

2 tl suolaa

75 g margariinia

1-2 dl vehnäjauhoja

10-11 dl sämpyläjauhoja

Mittaa vesi (42 asteista) astiaan. Lisää suola ja vehnäjauhot, joihin on sekoitettu kuivahiiva. Lisää osa sämpyläjauhoista ja pehmeä margariini. Alusta taikinaan vähitellen loput jauhot. Taikina saa olla pehmeää. Kohota taikinaa liinan alla noin 15-30 minuuttia. Leivo taikina normaaleiksi sämpylöiksi tai esim. sydänsämpylöiksi eli taputtele taikinasta reilu 2 cm paksu levy ja ota sydämmen muotoisella piparimuotilla taikinasta sämpylöitä. Kohota leivotut sämpylät vielä hyvin. Paista 225 asteessa, uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.