Mietittiin poikaystävän kanssa eräs ilta, että pystyykö pelkällä opintotuella elämään. Itse en ole tällä hetkellä opiskelija vaan käyn töissä, mutta syksyllä toivottavasti aloitan taas opiskelun. Laskeskelin hiukan. Eli siis opintorahaa tulee tilille kerran kuussa noin 270 euroa verojen jälkeen, josta menee meidän opiskelija-asunnon vuokraan vielä noin 45 euroa asumistuen jälkeen. Täällä espoossa asuessa pitää olla ehdottomasti matkakortti, sillä etäisyydet ovat usein melko pitkiä eli siihen menee noin 40 euroa kuussa. Viikonloppuisin tulee välillä reissattua entiseen kotikaupunkiin Lahteen, yleensä noin kaksi kertaa kuussa eli niihin matkoihin menee rahaa noin 30 euroa. Opiskelijaruokalassa syömiseen menee 55 euroa kuussa. Eli ruokaostoksiin jää noin 100 euroa kuussa. (Tällöin ei siis voi ostaa mitään muuta, kuten vaatteita.)

Ajattelimme kokeilla, että pystyykö syömään monipuolisesti ja terveellisesti, jos rahaa on käytettävissä ruokaan vain 100 euroa kuussa per henkilö eli meidän taloudessa 200 euroa yhteensä. Normaalisti olemme panostaneet ruokaan enemmän ja onneksi ei ole näin tiukalla budjetilla tarvinut elää. Tarkoitus on syödä aamupala joka aamu, kerran päivässä lämmin ruoka ja lisäksi vielä ilta- ja välipalaa tarvittaessa. Eli pelkkiä nuudeleita vaan monipuolista ruokaa joka päivä. Tarjoukset käytettään tietenkin hyväksi. Lisäksi kaapeissamme on aina tiettyjä perustarvikkeita kuten jauhoja ym. ,mutta kuten normaalistikin, jos niistä joku tarvike pääsevät loppumaan, ostetaan niiden tilalle uusia pakkaus kyseistä tuotetta.

Ajattelin, että lisäsin tänne blogiin kerran viikossa "ruokalistan" ja ehkä joitan ohjeita. Projektin lopuksi ajattelin vielä julkistaa miten kävi. Tänne ei siis tule nyt varmaankaan kauheasti mitään leipomuksia vaan tämä kuukausi keskitytään lähinnä ruokaan, (runebergin tortuja ja laskiaispullia ajattelin kyllä tehdä). Katsotaan miten tässä käy!

 

Ensimmäinen aamupala tässä kuussa viikonlopun jälkeen jääkaapista

löytyvistä tarvikkeista.