Tein pitsaa. Minä teen todella harvoin pitsaa, koska se on tuon toisen puoliskon bravuuriruoka. Tällä kertaa jouduin kuitenkin tekemään taikinankin itse. Taikinan tein Italian makuja -kirjan ohjeella hieman soveltaen. Hyvät pohjat tuli, vaikka kahden pitsan paistaminen samanaikaisesti uunissa, jossa ei ole kiertoilmaa, on hieman haastavaa. Vaihtelin useasti pitsojen paikkoja uunissa. Kokeilin lisäksi tällä kertaa käyttää leivinpaperin sijaan foliota. Pohjista tuli rapeita, mutta en tiedä johtuiko se foliosta vai pohjien esipaistamisesta. Olisikohan sellainen pitsakivi hyvä? Pitsa oli maukasta. 

 

Pitsapohja (2 pyöreälle pitsalle):

noin 4 dl vehnäjauhoja

1/4 tl suolaa

1/2 pussia (6 g) kuivahiivaa

1 rkl oliiviöljyä (itse taisin laittaa hieman enemmän)

n. 1 1/2 sk vettä lämmitettynä (+42 astetta)

Sekoita jauhot, suola ja kuivahiiva. Sekoita sekaan öljy ja sen verran vettä, että taikina on pehmeää, muttei tartu käsiin. Vaivaa taikinaa noin 10 minuuttia. Anna nousta noin 30 minuuttia lämpimässä paikassa. Kauli taikinasta kaksi pyöreää pitsapohjaa joko leivinpaperinpälle tai folion päälle. 

Täyte (kahdelle pitsalle):

1 tlk tomaattimurskaa hieman valutettuna

4 rkl tomaattipyreetä

pieni sipuli suikaleina

juustoraastetta

mozzarellajuustoa

100 g parmankinkkua (käytimme itse Lidl:stä löytyvää Schwarzwaldin kinkkua, joka oli erittäin maukasta)

rucolaa

Sekoita valutettu tomaattimurska ja tomaattipyree. Esipaista pitsapohjia hetki 225 asteisessa uunissa. Lisää tomaattiseos esipaistettujen pohjien päälle. Lisää sipuli, juustoraaste ja mozzarella. Paista 225 asteisessa uunissa kunnes pitsat alkaa vaikutta kypsältä. Lisää ihan paistamisen loppuvaiheessa pitsojen päälle kinkku. Lisää valmiin pitsan päälle kasa rucolaa. Nauti!