Nyt on taas uusi vuosi edessä tai oikeastaan osa siitä on jo mennyt. Koska en ole aikaisemmin päässyt päivittelemään toivotan vasta nyt

ONNELLISTA UUTTA VUOTTA KAIKILLE!

Leivoin yhtenä päivänä omena-päärynäpiirakkaa, koska jääkaapissa oli suomalaisia omenoita, jotka oli ostettu jo ennen joulua joulumarkkinoilta. Ne olivat kyllä edelleenkin oikein loistavassa kunnossa. Muropohjan piirakkaan löysin Ruokaohjeita ja herkkuja à la Marie -blogista. Piirakka oli todella herkullista! Kieli ulkona


Piirakka ennen rahkaseoksen lisäämistä:

 


Valmis piirakka:



Pala piirakasta:




Ohje

125 g margariinia
1 1/2 dl sokeri
1 kananmuna
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

4 rkl omenahilloa
4 pientä omenaa
1 suuri päärynä

1 prk maitorahkaa
1 kananmuna
1/2 dl ruokakermaa
sokeria
vaniljasokeria

Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri, vatkaa muna sekaan. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi.

Taputtele murotaikina leivinpaperilla vuorattuun piirasvuokaan.

Kuori omenat ja päärynä. Pilko ne siivuiksi. Sekoita keskenän rahka, kananmuna ja ruokakerma. Mausta seos sokereilla oman maun mukaan.

Levitä muropohjan päälle omenahillo ja asettele sen päälle omena- ja päärynäpalat. Lisää päälle vielä rahkaseos. Paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla kunnes piirakka näyttää kypsältä (n. 40 min).