No siihen se keventäminen sitten jäi. Teki kauheasti mieli leipoa ja sorruin. No, onneksi muut pääsevät näitä syömään enkä vain minä. :) Elikäs suklaatuulihattuja ja mangoisia kinuskituulihattuja. Olen kuullut, että ihmisillä on monesti mielikuva, että tuulihattujen teko olisi vaikeaa. Ei se ole! Kannattaa vain kokeilla tehdä tuulihattuja, suolaisia tai makeita. Tuulihattujen tekoon sain idean Maittavat suklaaherkut -kirjasta, mutta en oikeastaan noudattanut ohjetta muuta kuin taikinassa. Täytteet ja kuorrutteet sekoittelin ilman ohjetta, joten niihin ei ole tarkkoja ainemääriä vaan täytteen teko onnistuu, kun maistelee välillä. En ole vielä maistanut näitä. Toivottavasti on hyviä! :)


                               1429812.jpg

Ohje:
10 klp

1 1/2 dl vettä
70 g voita pieninä paloina
90 g siivilöityjä jauhoja
2 munaa

Kinuskituulihattujen täyte:                                                      Suklaatuulihattujen täyte:
kermaa vispattuna                                                                 kermaa vispattuna
maitorahkaa                                                                          maitorahkaa
mango piltti                                                                           sulatettua suklaata
sokeria

Kinuskituulihattujen kuorrute:                                                Suklaatuulihattujen kuorrute:
1/2 dlkuohukermaa                                                              1/2 dl    kuohukermaa
1 1/2 dl fariinisokeria                                                            pari riviä tummaa suklaata
hiukan voita                                                                          hiukan voita
sulatettua valkosuklaata                                                        sulatettua valkosuklaata

Valmista tuulihatut. Kuumenna vettä ja voita kattilassa kunnes voi sulaa. Kiehauta, nosta liedeltä, lisää joukkoon kaikki jauhot yhdellä kertaa ja vatkaa voimakkaasti, kunnes muodostuu kiinteä taikinapallo. Anna jäähtyä hieman ja vatkaa munat vähitellen joukkoon. Lusikoi isoon pursotuspussiin, jossa on noin sentin leveä pyöreä suukappale.
Ripottele vettä uunipellille. Pursota siihen noin 8 sentin mittaisia leivonnaisia jättäen väliiin riittävästi tilaa. Paista 200 asteisessa uunissa 30-35 minuuttia.  Leikkaa leivokset pitkittäin kahtia, jotta höyry pääsee haihtumaan. Jäähdytä.

Kinuskituulihattujen täyte: Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää siihen rahkaa ja mangososetta maun mukaan. Lisää sokeria tarpaan mukaan.

Suklaatuulihattujen täyte: Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää siihen rahkaa ja sulatettua hieman jäähtynyttä suklaata maun mukaan. Tarvittaessa sokeria

Täytä tuulihatut täytteillä ja valmista kuorrutukset.

Kinuski: Laita kerma ja sokeri kattilaan. Lämmitä ja sekoita seosta. Kun seos on kinuskinväristä ja sopivan paksua lisää nokare voita ja sekoita. Levitä seosta tuulihattujen päälle. Voit koristella tuulihatut lisäksi sulatetulla valkoisella suklaalla.

Suklaa: Laita kerma ja suklaat kattilaan. Lämmitä ja sekoita seosta, kunnes suklaa on sulanut kokonaan ja sekoittunut kermaan. Lisää nokare voita ja sekoita. Levitä seos tuulihattujen päälle. Voit koristella tuulihatut lisäksi sulatetulla valkoisella suklaalla.