Eilen syötiin oikein kunnolla. Katselin italialaisten ravintoloiden ruokalistoja ja päätin tehdä sieltä löytyviä ruokia. Alkuruuaksi tein mozzarellatomaattisalaatin. Tämän salaatin kanssa olisi käynnyt vaalea leipä, mutta koska pääruokana oli pitsaa, ei viitsinyt enää ostaa vaaleaa leipää alkupalan kanssa. Ostin salaattin kirsikkatomaatteja, kun ne olivat tarjouksessa ja ne maistuikin todella hyviltä ja makeilta. Olen hieman vältellyt tomaatin ostamista, koska suomalaiset tomaatit ovat niin kalliita ja usein ne eivät edes maistu kovin hyville. Ulkomaalaiset tomaatit taas ovat vielä mauttomampia. Talvella tomaattia tulee siis ostettua melko harvoin. Tämä salaatti oli todella hyvää mielestäni!

 

 

Ohje:

jääsalaattia

rucolaa

pieniä mozzarellapalloja

kirsikkatomaatteja

oliiviöljyä

valkosipulin kynsi

mustapippuria

 

Pilko salaattia lautaselle (repimällä). Lisää päälle rucolaa omien makumieltymysten mukaan. Puolita mozzarellapallot ja lisää salaattipedin päälle. Pilko valkosipuli hyvin pieneksi ja puolita kirsikkatomaatit. Kuumenna oliiviöljy paistinpannulla ja lisää valkosipuli. Lisää tomaatit pannulle ja paista hetki. Mausta mustapippurilla. Lisää tomaatit lautaselle. Nauti!