Olen ollut sitä mieltä, etten osaa leipoa pullaa! Tämä johtunee varmaan siitä, että lähipiirissä on henkilöitä, jotka sen taitavat oikein mallikkaasti. Tein tässä joku aika sitten pullaa ja se onnistui, vihdoinkin! Korvapuustit on minusta oikein herkullisia, joten niitä tuli tehtyä oikein reilusti. Tein myös voisilmäpullia, mutta niistä en kehdannut kuvaa ottaa, sillä ne eivät olleet kovin kauniita. Pullataikinaan on jokaisella jo varmasti ohje, mutta kirjoitan tähän nyt muistiin sen ohjeen, jota käytän. Varmasti sitten, kun pullaa olen jo monesti onnistuneesti tehnyt, ohjetta en enää tarvitse, mutta nyt vielä se on hyvä olla esillä.

Ohje:

5 dl maitoa

25-50 g hiivaa

1 muna

1 tl suolaa

1 1/2 - 2 dl sokeria

1 rkl hienonnettua kardemummaa

n. 1 kg (13-16 dl) vehnäjauhoja

150-200 g voita

 

Varaa pullataikinan aineet huoneenlämpöön ajoissa, sillä kylmät aineet jäähdyttävät taikinanesteen ja taikinan kohoaminen hidastuu. Kuumenna puolet maidosta kattilassa kuumaksi ja lisää ne kulhoon kylmän maidon kanssa. Neste on silloin suurin piirtein kädenlämpöistä. Laita voi sulamaan samaan kattilaan jälkilämmölle. Murenna hiiva maitoon ja sekoita kunnes se on liuennut. Sekoita taikinanesteeseen suola, sokeri ja kardemumma. Lisää muna. Sekoita joukkoon jauhoja sen verran, että saat paksun vellimäisen seoksen. Vatkaa sitä voimakkaasti, että taikina saa ilmaa. Lisää loput jauhot (jätä noin parin desilitran verran.) Sekoita lopuksi taikinaan osittain sulatut voi. Alusta taikinaa kunnen voi on tasaisesti sekoittunut ja lisää loput jauhot tarvittaessa. Taikina saa olla melko pehmeää. Kohota taikinaa kunnes se on kaksinkertaista mahdollisimman vedottomassa paikassa. Leivo sellaisia pullia kun haluat ja anna niiden kohota. Voitele pullat rikotulla kananmunalla ja paista pullat 225 asteessa 8-10 minuuttia.