Täällä vieläkin. Ei ole vain ollut kovin paljon aikaa ja energiaa kuvailla ruokia ja leivonnaisia. Leiponut olenkin todella vähän nyt. Tässä kuitenkin todella hyvä porkkanakakku. Itse jouduin hiukan soveltamaan, sillä kun tätä aloin leipomaan, ei jääkaapissa ollut kuin kaksi munaa. Onnistui kuitenkin, kun vähensin muiden aineiden määrää. Tässä kuitenkin alkuperäinen ohje. :)  Kuva on valitettavasti hiukan huono, sillä jouduin ottamaan sen vasta illalla.

 

3 munaa

3 dl sokeria

5 dl porkkanaraastetta

2 dl öljyä

5 dl vehnäjauhoja

3 tl leivinjauhetta

2 tl kanelia

(1 dl pähkinärouhetta)

Päälle:

200 g appelsiinituorejuustoa

3 dl tomusokeria

2 tl vaniljasokeria

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita jauhot, leivinjauhe, kaneli ja pähkinärouhe keskenään sekaisin. Lisää munavaahtoon öljy, porkkanaraaste ja jauhoseos. Sekoita varovasti tasaiseksi. Kaada irtopohvavuokaan, jonka pohjaan on laitettu leivinpaperi. Paista 175 asteessa noin tunti. Kokeile välillä puutikulla.

Sekoita tuorejuuston sekaan tomusokeri ja vaniljasokeri. Levitä jäähtyneen kakun päälle tuorejuustoseos.