En ole nyt vähään aikaan leiponut mitään, mutta nyt viikonloppuna varmaan teen jotain hyvää. :P
Eilen tein jälkiruoaksi Mochaccinoa. Ohje on vanhasta Kotilieden Kesän juhlaa! -kirjasta. Vaihdoin espresson vahvaan tummapaahtoiseen kahviin. Tuota suklaakastiketta laitan seuraavan kerran enemmän. Oli kyllä herkullista!
Ohje:
1 annos
kahvimitallinen espressokahvia (itse keitin tavallista kahvia 3 kuppia kahteen annokseeen)
2-4 rkl suklaakastiketta
2 dl maitoa
Keitä kahvi tai valmista espresso. Valuta suklaakastike lasin pohjalle. Vaahdota maito: kaada maito kattilaan ja vatkaa sitä voimakkaasti kuumennuksen aikana, jolloin maito vaahdottuu pinnasta. Valuta vaahdotetusta maidosta 2/3 lusikan pesää pitkin suklaasiirapin päälle. Lisää kahvi samalla tavoin. Lusikoi juoman päälle jäljelle jäänyt maitovaahto.
Kommentit