Lisään tänne tällaisen Opiskelijaruoka-kategorian. Tässä kategoriassa on halpoja ja helppoja ruokia. Lisään aina reseptin loppuun koko ruoan hinnan ja annoshinnan. Musta tuntuu että monet opiskelijat aattelee, että ruoan tekeminen on kallista, mutta se ei pidä paikkaansa. Opiskelijaravintoloissa ruokailu maksaa opiskelijalle 2,60 € ja se tuntuu halvalta. Kun tekee itse ruokaa, se on usein vielä halvempaa annoshinnalta kuin tuo opiskelijaravintolan lounaan hinta. Opiskelijaravintolat on yleisesti melko hyviä ruokapaikkoja, joten en kannusta ketään jättämään siellä ruokailua pois, mutta illalla voi aivan hyvin tehdä vielä toisen lämpimän ruoan itse. Mikroateriat ja muut valmisruoat maksavat taatusti enemmän kuin hyvä perusruoat. Kyllähän nämä ohjeet käyvät muillekin sentinvenyttäjille loistavasti.

Tässä olisi ensimmäisenä ohjeena nakkikeitto, joka oli yllättävän helppo valmistaa.

Ainekset pilkottuna:







Valmis keitto:




1 pkt nakkeja (250-300 g)
n. 1 l vettä
5-6 perunaa
3 porkkanaa
1 sipuli
1,5 kasviliemikuutiota
1 pss keittojuureksia (pakaste 200 g)
pippuria
basilikaa

Kuori porkkanat ja perunat ja pilko ne. Kuori sipuli ja sippua se pieneksi. Laita vesi kiehumaan. Pilko nakit ja paista niitä paistinpannulla heti. Lisää pannulle sipulit ja kuullota niitä hetki. Siirrä paistinpannu levyltä pois. Lisää kiehuvaan veteen kasviliemikuutio ja pilkotut perunat. Lisää kattilaan hetken päästä porkkanan. Anna kiehua niin kauan, että perunat ja porkkanat ovat lähes kypsiä. Lisää keittojuurekset ja nakit kattilaan. Anna kiehua hetki. Mausta pippurilla ja basilikalla.

Jos haluaa vielä helpomman tästä ohjeesta, voi porkkanat jättää pois ja laitta kaksi pussia keittojuureksia ja nakit voi jättää paistamatta.

Koko ruoan hinta: 2,70 €
Annoksen hinta noin 0,70 €