Toscapiirakkaa en ollutkaan tehnyt enkä syönnyt moneen vuoteen. Kun sitä vaadittiin, niin pitihän sitä tehdä. Tästä tulikin todellla herkullista. Ohje alunperin kirjasta Leipominen on ihanaa! , mutta ohjetta tuli taas muokattua hiukan.

 

Ohje:

150 g margariinia tai voita

5 munaa

3 dl sokeria

5 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 dl maitoa

Kuorrutus:

150 g margariinia tai voita

2 1/2 dl sokeria

1 dl kuohukermaa

1 dl vehnäjauhoja

160 g mantelilastuja

 

Sulata ja jäähdytä taikinan rasva. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää joukkoon rasva, leivinjauhe-jauhoseos ja maito. Levitä taikina leivinpaperilla päälystetylle pellille ja paista uunin keskitasolle 200 asteessa 10-15 min. Valmista kuorrute. Kiehauta kattilassa rasva, sokeri, kerma, jauhot ja mantelilastut. Ota kattila liedeltä ja levitä vielä kuuma manteliseos puolikypsän levyn pinnalle. Laita pelti vielä uunin keskitasoon noin 10 minuutiksi tai kunnes pinta on kullanruskea.

 

 Hyvää ystävänpäivää!