Tein jälkkäriksi pikkulettuja, joihin reseptin löysin kirjasta Parhaat reseptit kun aikaa on vähän. Hiukan erilainen letturesepti kuin normaalisti sillä taikina on paksumpaa ja tämä letut tehdään normaalilla pannulla, vaikka ovatkin pieniä. Tuli oikein herkullisia ja kuohkeita lettuja. Hymy

 

Ohje:

2 1/2 dl vehnäjauhoja

2 rkl sokeria

1/4 dl soodaa

1 1/2 - 2 dl maitoa

1/2 tl sitruunamehua

1 kevyesti vispattu muna

30 g sulatettua voita/margariinia

voita/margariinia (paistamiseen)

 

Siivilöi jauhot ja laita kulhoon sokerin ja soodan kanssa. Kaada maidon joukkoon sitruunamehu ja anna hapattua 5 minuuttia. Tee kuivien aineiden keskelle syvennys ja lisää muna, 1 1/2 dl maitoa ja rasva. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Lisää loput maidot, jos taikina on liian jäkkää. Paista letut pannulla, niin että laitat 1-2 rkl taikinaa noin 2 cm välein. Paista kunnes lettu on kauniin kullanrukea ja käännä.