Tein perjantaina tällaisen rahkatortun. Oli ihan hyvää! Ohje pohjaan on otettu uusimmasta Pirkasta.
Ohje
125 g margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 iso tlk persikoita
1 prk rahkaa
loraus ruokakermaa
sokeria
Vaahdota margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita keskenään vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos taikinaan mahdollisimman vähän sekoittaen. Laita vuokaan leivinpaperi ja painele taikina vuoan pohjalle. Pilko persikanpuolikkaat siivuiksi ja laita asettele vuokaan. Sekoita rahka, ruokakerma sekä sokeri. Levitä rahkaseos vuokaan persikoiden päälle. Paista 175 asteessa noin 45 minuuttia. Tarjoa täysin jäähtyneenä.
Kommentit